söndag 3 juli 2011

Tillbaka blick

Det är nästan svårt att komma ihåg att vi för åtta år sedan hade högt gräs som vi slog av en gång på sommaren på nästan hela baksidan.


Men varmbänken fanns redan då. Den står blå upp i bilden. Man kan se att det sluttar ganska mycket på baksidan och det finns egentligen ingen plan yta. Bara precis bakom rododhendronen där vi har en uteplats, man ser bordet på bilden.
Tack för att man har en så lättengagerad far och man. Pappa kommer med maskiner och hjälper till att gräva. Så våren försommaren 2007 anlade vi rabatterna i slänten närmast där de överblommade surfinorna står. Det var inga småstenar vi lade på plats precis...

Det blev så himla bra. Och bäst av allt var att vi grävde ned tunna för bäcken redan från början.
Sedan var det ju växthus vi (jag) så gärna ville ha. Men var skulle vi ställa det? Det lutar överallt och det enda jag visste var att jag inte ville ha för litet, om vi väl skulle göra jobbet. Men förra vintern började vi sätta ut pinnar för att se var det kunde funka. Det blev varmbänken som fick maka på sig. Sedan kom pappa igen, den här gången med grävmaskin. Så byggde vi ett växthus i sutteräng. För att det inte skulle bli för högt och kännas för stort på tomten. Vi fick marklov att lägga det nära tomtgränsen också.
När vi grävt ned el och vattenkabel så gjöt vi en grundram i betong som vi sedan murade på. Vanliga lecablock som sedan putsades.
På muren monterades ett standardhus anpassat för mur. Lite nervöst när man murar att det skulle passa.
Men det gick hur bra som helst. Och även glasskivorna gick i perfekt. I taket blev det kanalplast efter många råd om att det annars kan bli för hett!
Och nu är det så här fint.
Alldeles alldeles underbart. Stort tack till pappa och Mathias :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar