söndag 8 januari 2012

Årets första gödning

Man läser ofta att man inte får göda för sent på sommaren för då hinner inte växterna avmogna. Men det står sällan hur tidigt det är OK att börja... Mild vinter och barmark men ändå relativt fruset. Varmkomposten behövde tömmas! Istället för att lägga det på ett ställe och sedan flytta det igen. Blev det en tidig gödning för rosorna! New Dawn i landet mot Maggan och Ulf, samt Mm Boll och Jacques Cartier mot Bengt fick en en rejäl hög med mylla och några italienska dyngmaskar som bonus.

fredag 6 januari 2012

Blå himmel

Äntligen har det varit sol och blå himmel idag! Så mycket regn, så mörkt och så blåsigt. Har inte ens haft lust att sortera trädgårdsbilder under hösten. Men nu börjar det spira. Längtan. Blått. Det är ingen ide att skriva snart för det är länge kvar. Men de här ljuva blå skönheterna var bland de första som jag fotade 2009- jo det är det året som sorterats nu.
Maken har dessutom haft tålamod att klura ut hur man gör kollage i Photoshop. Det tålamodet har inte jag! Blå lungört. Lungörten har jag tack vare Nilla, tog emot den mest för hon gav mig för länge länge sedan. Av misstag fick jag dessutom den lila/rosa brokbladiga när jag fick stjärnflocka för ett par år sedan. Men så bra de är! Blommar så lysande så tidigt som i april och är sedan suveräna marktäckare med bladen. Kanske man ska önska sig en vit till 2012? Hoppas den lila rosa kommer ytterligare lite mer i år. Söta i bukett med vitsippor dessutom.