söndag 31 mars 2013

Rangligt värre!

Hann så tomater innan jag åkte till Asien för två veckor sedan. Men nu börjar det se rangligt ut. Dags att plantera om. Men det är svårt att hålla sig inne och ta hand om det när solen lyser så fint ute. De får klara sig några dagar till...

Sådags ute!

I år har det inte blivit någon vidare fart i varmbänken. Jag fattar inte varför faktiskt. Riktigt bra blandning och vattnade det ordentligt två omgångar. Men det har ändå inte kommit igång. Men det har å andra sidan inte frusit heller. För två veckor sedan lade jag på drygt fem säckar jord som frusit till och de har tinat och ligger på 9 grader. Så nu bestämde jag mig för att så. Jag sådde salladsmix från tomatklubben, asiatiska bladgrönsaker, portlak, fänkål och mangold. I sista stund bestämde jag mig för att vänta med bönorna. Det får nog bli någon grad varmare!

Då var sekatörerna till rätta!

Som jag har letat. Irriterat funderat på var jag lagt dem... Mycket behöver klippas... Borta! Fick låna grannens när jag planterade om pelargonerna. Låna grannens?! Pinsamt. Men min man är bra på mycket bland annat bra på att riva runt i garaget och leta. Så jag invigde med att direkt springa ut och klippa ned klematisen niobe och piilu.

lördag 30 mars 2013

Nu är "ute"säsongen igång!

Studsmattan har fått åka ut ur växthuset och vinterförvarade möbler. Nu är det dags att fika och njuta av ljuset, värmen och fågelkvittret!

Blått är flott!

Våren har svårt bryta igenom. Men så härligt att lyfta på juteväven och se att knopparna är på gång!

söndag 17 mars 2013

Omskolning

Dags att få mer utrymme...
Chilipepparen hade för trångt i pluggboxen och höll på att torka ihjäl så hög tid att plantera om.

måndag 11 mars 2013

Mera fröer i jorden...

Nu testar jag med lite sallad. En omgång med mixad sallad och en omgång med asiatiska bladgrönsaker....

söndag 10 mars 2013

Ny jord och större krukor

Då var det dags för nya tag och nya krafter. Idag fick pelargonerna nydiskade krukor och ny pelargonjord minsann. Inte "tarvadjagharhemma" jord utan köpesäck som det står pelargon på.

De flesta är fina och kommer nog att sätta fart fint. Efterhängsen ohyra får såpdusch och nu ska här duschas var tredje dag - basta!

En hel bunt med sticklingar som jag fick av Olle får stå i köksfönstret och rota sig innan de får krukor. Antagligen är det samma sort allihop och röd dubbelblommande. Vi får se.

Lite ledsen är jag allt över att flera av doftpelargonerna gett upp. Både Queen lemon och Prince orange. Jag har förmodligen torkat ihjäl dom :-( de får en sista konstgjord andning i form av blötläggning innan jag dömer ut dom helt. Hoppas hoppas



Oansenliga men efterlängtade!

Hur är det möjligt... Egentligen?! Marken är ju stenhård och snön har bara precis försvunnit. Obändigt viljestarka kikar de upp. Någon här och nån där. Nästan att man inte ser dem och av misstag trampar på dem... Välkomna snödroppar först ut iår!

På gång och jag längtar!

Minns hur glatt överraskad jag blev förra året. De var stora riktigt ljuvliga i färgen och stod länge. Nu längtar jag tills de blommar igen. Men det driver ned kall vind från norr så jag bäddar in dem under lite löv... Mörkt vinröda julrosor...

söndag 3 mars 2013

Go natt eller "Borta borta tittut"

Dags för vissa av växterna att gömma sig. Solen är alldeles alldeles underbar nu! Den smälter skoningslöst undan snö och is och jag känner hur kinderna rodnar efter en härlig utedag. Men det är hög tid att gömma de vintergröna växterna och skugga rosorna.

Vårbruk på riktigt

Vissa kör iväg kärrlaster för återvinning men vi kör hem skiten. Lika glad blir jag varje gång -särskilt när hela familjen hjälper mig! I år var det fruktansvärd isgata när vi kom till stallet. Vi hängde av kärran och drog för hand 200m sedan fick M åka hem och byta bil till forden med dubbdäck. Väl hemma fick jag ta på broddar för att komma upp med skottkärran för sluttningen. Femton skottkärrelass blev perfekt fullt. Kan jag komma ihåg det till nästa år?