söndag 15 februari 2015

Nykomling

En mörk chilipeppar i år. Tog lite tid men nu har den grott och fått flytta ut i uterummet under växtlampa och lite svalare.




Tidigare start i år?!

Tycker det har tagit tid innan tomaterna har blommat och gett frukt tidigare år så nu ska vi se om det går att få lite tidigare i år. Har nog aldrig sått så tidigt som i februari! Ny omgång av physalis också de första kommer ju inte! Den här gången ytligt och bara vermikulit som täckning.




söndag 8 februari 2015

Frisering

De har växt så himla fint sedan de kom hit och fick nya krukor och citrusjord. Men jag inbillar mig att de behöver hållas i schack för att sätta knopp och blomma. Citronen blommar i och för sig fint och ger frukt men nu vill jag ha blommor även på grapen och kumquaten.






onsdag 4 februari 2015

Trotsar mörkret

Citronen struntar i att det är januarimörker. Den har sin växtlampa och svalare temperatur i uterummet och resultatet är snart skördemogna citroner. Fina :-) ska bli gott!




söndag 1 februari 2015

Omgång nummer två

Nu ligger jag lite efter i alla fall! Chilipepparn ska helst sås i januari. Men fröerna kom i onsdags dagen innan vi åkte till Sthlm. Så de blev sådda först i februari. Jag beställde för sent helt enkelt. 

Men nu så. 

Tycker physalisen o paprikan är tröga. Men de gamla salladsfröerna kommer fint!




Önskar så!

Att de ludna knopparna på Magnolian ÄR blomknoppar. Åh så glad jag skulle bli!


Klara färdiga gå

I år vill jag komma igång tidigare. Så jag sår physalis, paprika eller om det är en chilipeppar och beställer fröer.