lördag 10 juni 2017

Lång tids längtan

Redan när vi gjorde uteplatsen på baksidan vid dräneringsarbetet 2002 kändes det att platsen saknade "väggar och tak". Men vad passar till en uteplats med naturstensskiffer? Åren gick. Vi fick upp våra "master" egendesignade galvaniserade klätterstöd till kaprifol och vildvin. Platsen fick väggar och blev inramad. Vi kompletterade med ett segel som kunde användas vid soligt väder. Gav en ombonad känsla. Men så fort det blåste eller regnade fick det tas med. Bökigt att sätta upp. Blev sällan det kunde användas. 

Samtidigt såg vi (jag) flera olika takkonstruktioner i metall och glas. Fint men dyrt. Svårt att hitta eller veta hur man skulle göra. 

När vi byggde till huset och fixade glastaket till entren fick vi en ljusglimt. Färdig aluminiumstomme med glastak. System som även kunde bli uterum. Men just då snöade vi in på att vi skulle behöva solskydd som gjorde att det blev dyrt.  Kassan tom efter tillbyggnad så det blev inget. 

Men vid jul 2015 tog vi tag i det och lämnade in handlingar för bygglovsansökan. Strul med kommunen. Tog tid. Strul med leverantören är bara förnamnet. Sedan vi köpte entretaket hade halva firman gått i pension. Halvan som var kvar kunde inte driva företag. Inga leveranstider hölls. Skulle monterats i april/maj sedan juni. I juli fick vi veta att företaget gått i konkurs. Tack o lov hade vi inte betalt något. Deppigt. Vad göra nu? I september fick vi veta av konkursförvaltaren att "vårt" tak fanns hos en underleverantör. Ja inte hela men stommen. Så vi började om med stor misstänksamhet. 

Fel färg var såklart beställd. Mörkt antracitgrå istället för ljusgalvaniseratgrå. Men i oktober kom de och satte upp stommen. Sedan beställdes glas när stommen var på plats och de kunde se exakta mått. Det blev bra. 




I november kom glasen på plats. 




Efter ytterligare ett par veckor kom elektrikern. 


Det tog förfärligt lång tid och var inte ett lätt projekt med allt strul längs vägen. Men shit så bra det blev!