fredag 23 augusti 2013

Gräva men inte plantera

Tja då var vi igång. Med grävandet. Rejäla tag... Äldste sonen nöjd vid spakarna. 


Men inte för att plantera. Däremot ska en utbyggnad att huset växa fram :) 

Blir inte lika lätt att hinna med trädgården nu...


Bytt är bytt!

Och kommer aldrig igen -eller? Tja den stora "vad den nu kan heta" byttes mot några spjutbräken som fick fylla ut bakom Doftschersminen och pergolabenet vid bäcken. Kommer säkert att bli fint... Nästa år...



Krafttag


Så himla stor! Konkurrerar ut min Skenkamelia fullständig. Vet inte vad den heter fick den för många år sedan och tyckte då den gav bra insynsskydd. Älggräs monumentale typ... Men nu skulle den upp och få ge plats åt stjärnflockan som åkte upp från New Dawn rosorna som legat och väntat i skottkärran en vecka... Plus att jag vill ge Löjtnantshjärtat en chans -försvinner annars under ormhasseln. 

Ny spade fick inhandlas och jag fick slita -klippa bort hälften för att ens komma åt rotklumpen... men sen så... Upp på gräsmattan. Hehe jag vann! Monumentale fick åka två hus bort till grannen -styckas upp i bitar och få bli "häck" i tomtgränsen där. 


Ytterligare en del av rabatten "remade" och jag hoppas på fin blomning nästa år. Ser ju lite taffligt ut just nu... 
Rejält hål sparad för ny pion som ska beställas i helgen!






Presenter som rotar sig

Fyller man år en söndag är det mysigt att få bjuda på fika. Kul att få se närmaste familjen. Jag fyller ju ändå år på sommaren fika ute säsongen. Men inte i år. Riktigt trist väder :( men hellre det än trista gäster :) Så kul med fina presenter från sin önskelista. Platser fanns ju redan. Planterat och klart. Nu får jag födelsedagsblommor flera år!


Ros superfint exemplar av Bonica 82 blev en fin bukett på köksbordet. Plus en fin groda :) rostig :) svärmor o svärfar tack för den!




Buskrosen Isphan har jag velat ha många år! Nu är den här :) inga blommor i år men förhoppningsvis rotat sig och redo att ge järnet nästa år. Sedan vill jag så gärna ha röd stjärnflocka. Nu har tre fina exemplar fått ny plats!

Tack mamma, pappa och syster :)



fredag 9 augusti 2013

Kronan på verket?

Mäta, fundera, tyginköp. 

Rita, klippa, tänka så det knakar. 

Köpa tillbehör, sy, krypa på golvet. 

Ut, upp, sträcka på sig, dra och sträcka, markera.


In igen sy mer. Hål öljetter. 

Så... Ut igen... Äntligen! Sent, trött men såååå nöjd! :-)

torsdag 8 augusti 2013

Före och efter kring New Dawn rosorna

Jag tycker att rosorna kommer dåligt trots att jag gödslat en hel del. Fast jag måste erkänna att de har väldigt tuff konkurrens. De som tar för sig mest och i det närmaste okontrollerat är stjärnflockan. Jag gillar stjärnflockan för den är bra i buketter men den får ju inte ta över helt...


Så spaden åkte fram och handskarna på. Efter ett par timmar såg det ut så här...




Jag gillar borstnejlikan jag drog upp från frö förra året så den fick bli kvar i ena kanten mot tujan och den jättelika malvan. Sedan fick två sorters rosa astillbe ta plats närmast rosorna tänker att de inte kommer att nästla in sig och ta över rosorna så som stjärnflockan gjort. I kanten hamnade den rosa/lila lungörten med vita fläckar på bladen. Aklejan fick hålla sig i ett hörn och julrosen som jag "hittade" under stjärnflockan fick stå kvar. 

Det blev en hel skottkärra full med stjärnflocka och lite malva. Vart ska den få bo? För inte ska jag väl slänga den?