söndag 19 oktober 2014

Plockat från önskelistan

Apotekarros och Louise Odier har stått ett tag på önskelistan. Eftersom vi tog bort en bit av gräsmattat där gräsklipparen hela tiden körde fast. Fanns det plötsligt riktigt bra plats att plantera dem! De fanns också på rea ännu bättre. Louise hade inga blad men en knopp och två dagar efter att jag trasslat ut rothärvan och planterat henne blommade hon. Hoppas det är ett bra tecken inför nästa år. Helt mystiskt hade en fripassagerare smugit sig med. Robin Hood. Minns inte att jag lastade med den och den finns inte med på kvittot?!? Hur gick det till? Nu är han i alla fall planterad. 



Rea fynd

Åh vad jag är glad för att det stod ett megaexemplar av Prunus Accolade på rean. Ännu bättre att jag han plantera det plus två risor Sommerwind och lite perenner. Fyndade Anisört samt lammöron och alunrot jag redan hade. Som grädde på moset en häck av idegran mot granntomten i väster. De som stod på reabordet räckte nästan hela diket vi grävt. Så himla bra det blev!



Kransmaterial

Jag har blivit mer och mer förtjust i Hortensior. Köpte en syrenhortensia för ett par år sedan. Men den fick en tuff start. Stod i kruka åtminstone en säsong och sedan blev det inget med den. Nu gör jag ett nytt försök med en gammal klassisk grandiflora plus en little lime. De har i och för sig fått stå på plantskolan hela sommaren. Men de kom ner i fin jord nu. Ser fram emot många blommor att göra kransar av...





Tredje gången gillt

Frågan är om det ens är lönt? Men jag vill verkligen ha en remonterande röd klätterros och trots att två har gett upp har inte jag gett upp utan tror på sorten... Upp till bevis nu Symphatie!


söndag 5 oktober 2014

Vilken helg!

Igår skulle det regnat. Så jag bakade fröknäcke, granola bars, glutenfritt bröd och gjorde hallonmos. Solen sken in genom fönstren och jag tog en cykeltur med A i eftermiddagssolen. Inget regn. Idag lite mulet på morgonen men det lättade snart. Alla tre barnen på aktiviteter och maken borta. Själv hemma med trädgårdsbyxorna på! Fladdrade runt som en fjäril och gjorde än det ena här och än det andra här. 

Klippte rent jordgubbstunnan och satte sju små revor i kruka i rabattjorden. Tänker att de rotar sig och krukorna kanske jag kan bända loss i vårsolen och få fart på dem i växthuset. Gräver jag inte ned krukorna kommer de bergis torka eller frysa sönder. 

Klippte rent alla pioner och slängde tre kassar blad i soptunnan. 

Rev upp och rensade ogräs mest överallt. Spred ut allt som en salig röra på gräsmattan för att ge gräsklipparen något att tugga på. 

Plockade ned alla äpplen som fortfarande klarat sig undan fåglarna. 

Fick planterat rearosorna som stått och väntat ett par veckor. Undrar om de tar sig? Climbing iceberg längst in och Schneewittchen närmare kanten. Ser inte mycket ut för världen får jag säga. Kan det verkligen bli något eller är det 2*25:- i sjön(jorden)?! Bara kala grenar och rothärvor. Rejäl rotblöta fick de i alla fall. 





Fick äntligen grävt ned Aprikosträdet "Hargrand" där det ska vara. Måtte det trivas. 



Passade samtidigt på att vattna järnekarna som nu tagit sig riktigt fint, ligusterhäcken, kiwisarna och persikan. Rensade ur tagetesen ur krukorna på framsidan och grävde upp några maskrosor ur gräsmattan och höll igång gräsklipparen. 

Simsalabim så gick ett par timmar och det var dags att gå in... Men så skönt, njutit har jag gjort. 

Lime bidde snarare rosa...

Fick ju en planta av Josefin på jobbet. Såg fram emot att få se blomman när den sent om sider dök upp i slutet av sommaren. Verkligen sent kom en knopp. Var inte ens säker på om den skulle hinna slå ut. Magnus har ju blommat i månader känns det som. Men nu så... Superfin. Men mer svagrosalilaväldigtsvagtlime aktig i färgen kanske?!