söndag 26 april 2015

Precis så fint som man kunde önska

Så fint det är! Vårt Accolade. Alldeles ljuvligt utomhus och man ser det så fint inne från hallen och vardagsrummet!  




Alla har tagit sig!

Av en slump fick jag ju nyss på ligusterhäcken som skulle kasseras men som jag fick...

Alla har överlevt och kommer nu med fina små blad :-)


Kommer så fint!

Båda kiwiplantorna har etablerat sig bra och kommer med jättefina skott. Ska bli så spännande att se hur de utvecklas i år. Tänk tänk tänk om det skulle bli frukter redan i år?!




Snyggkompisar

Egentligen helt oplanerat. Men nu när de båda växt till sig rejält är de verkligen fina jämte varandra! Två julrosor. 



Sprängkraft

Klart att vissa frön egentligen är för stora för pluggboxen. Men jag tänkte det var bekvämt att samtidigt kolla om vissa frön som var gamla ens skulle gro...

Ringblomman har såklart så bråttom att fröskalet sitter kvar som hörselkåpor :-0)










torsdag 23 april 2015

Bädda för blomfrossa

Egentligen beror det på att jag har svårt för att slänga. Allt för mycket. Vilket tyvärr märks i förråd och garage och i vissa stunder ger migränvarning! Men vem kan slänga flera potentiella plantor när man beskär pelargoner - bara sådär?! 

Ja jo visst är det en omöjlighet att spara allt jag slängde faktiskt en stor hög tidigare i vintras men nu sista beskärningen så blev det tre omgångar, glas, med sticklingar i köksfönstret. 

Tänker att om alla tar sig så jag kanske få frossa i blommor i sommar? Eller också kanske någon vill ha? Någon vit är i alla fall redan tingad. 




onsdag 22 april 2015

tisdag 21 april 2015

Tid att njuta

Det är så lätt att förlora sig i sitt. Man har tänkt att rensa en rabatt, gödsla, klippa rent en ros, trimma en buske. Så kommer  frågan....
 -Mamma vill du komma till mitt cafe? 

Det är så lätt att man bara hummar och säger 

-Sen, vänta ska bara...

Eller också vänder man sig om rätar på ryggen inser hur skönt det är att bara sätta sig lite och njuta. Av att barnen är hos mig, ute och att få njuta av kvällssolen...



Rabatten blev ju nästan klar resten kan vänta!






måndag 20 april 2015

Sötaste kompisar

Som en liten bukett på plats i rabatten. Primulan kryper intill lungörten som vänskapligt lutar sig över.... Fint. 




Ren och skär lycka...

...att komma hem och gå ett, två eller tre varv i trädgården. Även om det egentligen är för sent. Barnen borde egentligen in och direkt i säng. Men vilket är härligast att höra glada skratt och rop från studsmattan eller se första blommorna på Accolade?!

Inse att alla knoppar som jag så sent som igår inte vågade inbilla mig att det var blomknoppar utan förmodligen blad, faktiskt ÄR blomknoppar. Redan första året kommer vi ha ett rosa moln utanför vardagsrumsfönstret!




Se att Magnolian inte bara har 1 blomknopp som sist för fyra år sedan utan 10-12 knoppar som förmodligen välkomnar imorgon när jag kommer hem! Ååååhh vad jag älskar våren! Och barnen även när de blir för trötta :-) mitt fel kunde inte gå in. 


söndag 19 april 2015

Sällskap

Fint som snus. Jordgubbsblommor som sällskap när man står i växthuset och sår. Så jag belönar den med lite fin kompostjord på toppen och vattnar lite extra. 




Förbereda...

...är ibland förfärligt trist men allra oftast så jäkla gött när man får utväxling av det. Köksträdgården ska ju göras om. Nu. Snart. Om några veckor. Men nu ska man ju egentligen så...

Så jag försår. Det jag normalt direktsår. I varmbänken. Som inte ens får vara kallbänk i år. Så jag förhoppningsvis har något att plantera när vi får nya odlingslådor på plats. Sommarblommor. Massor av bönor. Mangold. 






Återbruk

Köksträdgården ska göras om. Rakare och planare gångar. Fler odlingslådor. Skyddande mur. Sittplats. Yta för planteringsbord året runt. Mycket på önskelistan. Får se hur det kommer gå att uppfylla....

Steg ett blir förstås att riva upp och ta bort det vi har. Vi har idag pinjebark som täckning i gångarna. Den är fin och rätt okej så jag vill inte slänga den. Samlar upp det grövsta i murarhinkar. Åh vad jag använder alla mina murarhinkar :-)! Förra året till tillbygget. Pappa använde dem när vi planterade granskog. Köra skräp i. Just nu mellanstation för pinjebark. 


Den halvförmultnade inte riktigt så grova barken får bli täckning under ligusterhäcken jag satte förra sommaren. Blir fint! 



lördag 18 april 2015

Vårstädning

Det är så härligt att vara ute nu. Har hejdat mig hittills från att klippa ned lavendeln men nu får det vara slut med köldknäppar. Nu klipper jag! 



Försöker som vanligt sätta några sticklingar som vanligt kommer de förmodligen att torka :-0)


Men det blir ju nya plantor än då. Där lavendeln själv bestämmer sig för att gro!




På g

Är glad att de klarat sig. Trots att jag planterade om dem sent och trots att de var sega i starten. Nu är det bra fart tycker jag. Längtar efter de första blommorna och frukterna. 

Jamaican Bell som jag planterade om först. 


Monkeyface. 


Hot Lemon




lördag 4 april 2015

Ooops lite tidigt

Tänkte att det blir bättre för mitt stora fikon att få flytta ut till växthuset. Istället för att bo i garaget. Särskilt efter som mitt minsta stod där ute o hade börjat få så fina blad.  


Men omställningen blev för brutal. Lite synd på de blad och kart som hade kommit. Det här stackars trädet kommer förmodligen aldrig ge mogna frukter....



onsdag 1 april 2015

Finast just nu!

Gläds åt att ha något som blommar i trädgården hela året (nästan). Krokusen har nästan blommat över. Småpåskliljorna håller på för fullt. Men så finns även dessa... 

Österrabatten


Västerrabatten


I gräsmattan! Gräset har inte ens kommit igång. 


Nyinköpt forfarande i kruka. 


Vid bäcken (som inte är ingång än). 


Vad har jag gjort?!?

För flera månader satt jag och kollade klipp på hur man ska beskära blåbärsbuskar. Men då var det inte rätt tid. Nu är det hög tid. Mars är redan över. Så står jag där i kvällsljuset och sekatören bränner i fickan. Borde kolla filmerna igen kanske. Nä jag börjar. Bara lite. Yeah right lite? Det blev lite kvar kan man väl säga. Och jag som gillar blåbären så! Blir det några alls iår tro?!


Syns ju knappt på bild!




Julvätten flinar säker åt mig och allt ris jag klippt av...